Lokale partij Amersfoort wil meer vrouwen, maar houdt man op één

Winnaar Entre Prix 2013

Winnaar Entre Prix 2013

Award van Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs voor de vrouwelijke ondernemer met LEF!

Uit het juryrapport:

Wat hebben Socrates, Jezus, Erasmus en Gandhi gemeen? Wijsheid. Maar wat is wijsheid? Een eenduidige definitie bestaat niet. We zijn er allemaal naar op zoek, want wijsheid brengt ons dichterbij de zin van het leven en dus bij levensgeluk. Zij ziet die zoektocht van ons. Zij ziet ons worstelen, zeker in deze tijd van ontkerkelijking, een tijd waarin we beseffen dat geen levensovertuiging de enige waarheid is. Zij heeft ondernemersbloed en begrijpt waar de markt om vraagt.
Daarom koopt zij binnenkort een kerk en verbouwt deze tot Centrum voor Wijsheid, een spirituele plek waar mensen wijsheid kunnen vergaren en gestimuleerd worden minder vanuit hun ego te leven. Kosten: ruim 1,5 miljoen euro. In een tijd dat de kredietverlening aan het mkb verder onder druk komt te staan, weet zij een financier te vinden voor dit idee.
Hier is de vrouw met een lucratief ondernemingsplan: Sigrid van der Hoeven

Eindoordeel

Dit jaar staat de Entre Prix 2013 in het teken van lef. De jury heeft de kandidaten op dit aspect langs de meetlat gelegd. Welke ondernemer heeft in 2013 de meeste branie getoond? Wie nam het meeste risico en heeft daar ook haar persoonlijk lot aan verbonden? Wie sprong met eigen geld in het diepe? Of om met Bernard Wientjes, de voorzitter van VNO-NCW te spreken: “Ondernemen is risico nemen. Juist in een economisch mindere tijd. Wie nu durft te investeren in de ontwikkeling van een nieuw product of fundamenteel durft te innoveren, getuigt van moed. Ondernemers die hun nek uitsteken voor een betere toekomst, daar drijft onze economie op.”

Kijken we naar het product, dan is de vraag wie van de kandidaten een nieuwe richting durfde in te slaan. Wie heeft de markt compleet verrast? Wie zet een product neer waarvan je van tevoren niet weet of het zal aanslaan, omdat het nieuw is. De jury heeft na rijp beraad twee producten uitgekozen waarvan zij het afbreukrisico net iets groter vindt dan van de andere twee. De NDA Akte en Centrum voor Wijsheid.

Tja, wie mag nu het komende jaar de ring dragen?

De jury heeft besloten dat de unieke investeringsbereidheid om het nieuwe product te lanceren de doorslag geeft. In deze tijd van recessie en bankencrisis is het voor kleine ondernemers bijna onmogelijk financiers te vinden voor een goed idee. Al helemaal als het om een fors bedrag gaat. Als dat je toch lukt en je blijft toch zelf grootaandeelhouder, dan ben je bereid een groot risico te nemen en toon je lef. Sigrid, de jury bewondert je keuze voor het exceptionele totaalconcept dat je met het Centrum voor Wijsheid gaat neerzetten. Je onderscheidt je in leiderschapsstijl, door een grote mate van authenticiteit wat je als ondernemer juist op dit vlak hard nodig hebt. Je attitude karakteriseert zich door een innovatieve aanpak en een ‘out-of-the-box’- denken. Sigrid, dames, speelt concreet in op de vraag van de markt en is daarmee vraag gestuurd in haar aanpak, in plaats van aanbod gedreven. Dan doe je het goed als ondernemer; inspelen op de actualiteit en de behoefte van de markt en dit alles bekeken en geredeneerd vanuit een innovatieve invalshoek. De jury, Sigrid, vindt dat jij uitzonderlijke lef toont om voor deze droom te gaan. Van harte gefeliciteerd.

Fotografie: Suzanne Hanekamp


Quote Business Babe 2008

Business_Babe_Sigrid_van_der_Hoeven_medium 155489_458073045508_4438756_n

VIVA 400

VIVA 400

Opname in de VIVA-lijst van 400 succesvrouwen (2008)
Het Nieuwe Werken volgens generatie Y

Het Nieuwe Werken volgens generatie Y

Aandeelhouder en onderdeel van het boek

Het Nieuwe Werken volgens Generatie Y is tot stand gekomen tijdens de minor Werken 2.0 aan de Haagse Hogeschool. De studenten van de minor bezochten bedrijven, volgden gastcolleges, werkten aan opdrachten voor onder ander KLM, Vodafone en Ahold en enkelen van hen bundelden deze ervaringen tot dit boek. Om het beeld van Generatie Y compleet te maken geven ook een aantal Nieuwe Werken-goeroes hun visie op deze generatie. Dit levert een verrassende mix van meningen en ervaringen op.

Ook als digitaal boek verkrijgbaar.

Bijdrage boek

EVON jubileumboek | De kracht van netwerken

EVON jubileumboek | De kracht van netwerken

Interview in boek


Genomineerd voor de Entre Prix 2012

Genomineerd voor de Entre Prix 2012

Award voor ‘Entrepreneurship that matters‘ van Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs